• Anasayfa
  • Kaymakamlık
    • Kaymakam
  • Kurumlarımız
    • JANDARMA KOMUTANLIĞI
    • EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ
    • YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ
    • NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ
    • İLÇE ÖZEL İDARE MÜDÜRLÜĞÜ
    • KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BİRLİĞİ
    • SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFI
    • TAPU SİCİL MÜDÜRLÜĞÜ
    • MAL MÜDÜRLÜĞÜ
    • MÜFTÜLÜK
    • MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
    • HALK EĞİTİM MERKEZİ
    • HALK KÜTÜPHANESİ
    • TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ
    • İLÇE TARIM VE GIDA MÜDÜRLÜĞÜ
    • SAĞLIK GRUP BAŞKANLIĞI
    • ADLİYE
    • SİVASLI DEVLET HASTANESİ
    • ORMAN İŞLETME ŞEFLİĞİ
    • KADASTRO ŞEFLİĞİ
    • SİVASLI MESLEK YÜKSEKOKULU
    • PTT
    • TEDAŞ
    • ZİRAAT BANKASI
    • İŞ BANKASI
  • Sivil Toplum Kuruluşları
    • Esnaf ve Sanatkarlar Odası
    • Türk Hava Kurumu Şubesi
    • Kızılay Derneği Şubesi
  • Belediyeler
    • Sivaslı Belediyesi
    • Selçikler Belediyesi
    • Pınarbaşı Belediyesi
    • Tatar Belediyesi
  • Köyler
    • Yayalar Köyü
    • Ağaçbeyli Köyü
    • Budaklar Köyü
    • Kökez Köyü
    • Hacım Köyü
    • Salmanlar Köyü
    • Samatlar Köyü
    • Azizler Köyü
    • Akarca Köyü
    • Sazak Köyü
    • Karaboyalık Köyü
    • Erice Köyü
    • Yeni Erice Köyü
    • Ketenlik Köyü
    • Hanoğlu Köyü
    • Cinoğlu Köyü
    • Özbeyli Köyü
    • Eldeniz Köyü
 

DOĞAL BESLENME VE SAĞLIKLI YAŞAM PROJESİ

A- A+
DOĞAL BESLENME VE SAĞLIKLI YAŞAM PROJESİ
Kaymakamımız Mustafa GÖZLET  Sayın Valimiz Salim DEMİR’in eşi Sayın Nezahat DEMİR Hanımefendinin himayelerinde yürütülmekte olan, Sivaslı Çok Programlı Anadolu Lisesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen DOĞAL BESLENME VE SAĞLIKLI YAŞAM PROJESİ kapsamında düzenlenen farkındalık seminerine katıldı.
Uşak  Tarım ve Orman  İl Müdürlüğünden Gıda Mühendisi Ahmet ÖZOĞUL, Uşak Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nden  Dr. Buket Aydeniz GÜNEŞER, İlçe Tarım Müdürü Yusuf KAÇAR, Daire Amirleri ve öğrencilerin  katılımı ile gerçekleşen Seminerde konuşan Kaymakam  GÖZLET, “ Günümüzde en önemli sorunların başında sağlıklı beslenme ve sağlıklı besinlerin temin edilmesi gelmektedir. Bizler öncelikle sağlıklı gıda ile beslenmek zorundayız, sağlıklı gıda demek sağlıklı nesil demektir, nesil sağlıklı olunca ülkemizin geleceği sağlıklı ve parlak bir gelecek olacaktır” diyerek öğrencilere öncelikle ailelerine seminerde anlatılan sağlıklı beslenme, gıda temizliği konularında ailelerine bilgilendirmelerini, sağlıklı gıda ile beslenmeyi alışkanlık haline getirmelerini, yaşam felsefesi edinmelerini söyledi.
Günümüzde toplumlarda görülen hastalıkların %70’i beslenme kaynaklı oluşmaktadır. Bu proje ile ekmeklik Tam Buğday unu kullanılarak üretimi yapılan  Tam buğday Ekmeği tüketim bilincini ve kültürünü oluşturmak, böylece beyaz ekmek tüketimine bağlı hastalıkların önüne geçmek, obezite, şeker hastalığı, kanser, sindirim sistemi rahatsızlıkları, kalp damar hastalıklarının kamuya olan yükünün azaltılması amaçlanırken bunun yanında her geçen gün görülme oranı artan glütene bağlı alerjik hastalıkların ve glüten  duyarlılığı olan kişiler için toplumda farkındalığın arttırılması, bu vatandaşlarımızın yaşam kalitesinin yükseltilmesi , glütensiz ürünlerin ulaşılabilirliğinin kolaylaştırılması ve fiyatların herkesin faydalanabileceği makul seviyelere gelmesini sağlamak amacıyla böyle bir proje yazmaya ve uygulamaya gerek duyulmuştur. Ayrıca ilimizde Karabuğday ile ilgili tespit edilecek bölgenin karabuğday üretim sahası olarak anılması sağlanacak, bu proje ile ilimiz ,Glütensiz ürünlerin hammaddesi olan karabuğday ve karabuğday unu bakımından marka şehir olacak ve ilimizde yakılan sağlıklı beslenme meşalesinin tüm ülkemizi  aydınlatacak bir ışığa dönüşmesi sağlanacaktır. Bu konuda küçükte olsa atılan bazı  adımlar çok değerlidir. Bakanlığımızın, restoran menülerinde alerjen gıda içeriklerinin belirtilmesi konusunda yaptığı çalışmalar, çocuklarımıza küçük yaşta doğru ve sağlıklı beslenme alışkanlıklarını kazandırma amaçlı okullarda çeşitli eğitimler yapılmaktadır.
Bu projeyle
*Toplumda Sağlıklı Beslenme Bilincinin oluşturulması,
*Diyabet ve Çölyak hastaları için gerekli gıdalara makul fiyatlarda ulaşılabilirliğin sağlanması,
*Beslenme kaynaklı hastalıklarla ilgili toplum duyarlılığının artırılması ve bu hastalıklardan kaynaklı kamuya büyük bir yük olan sağlık giderlerinin azaltılması,
*Obezite, diyabet ve ekmek israfı ile mücadele edilmesi,
*Toplumun yaşam kalitesinin  artırılmasının sağlanması,
* Gıda Güvenliği ile ilgili farkındalık arttırılarak izlenebilir besin zinciri oluşturulacaktır.
Haberler > DOĞAL BESLENME VE SAĞLIKLI YAŞAM PROJESİ    - 08 Ekim 2018 Pazartesi   Yazdır
Bu içeriği paylaş
  • Cumhurbaşkanlığı Cumhurbaşkanlığı
  • Başbakanlık Başbakanlık
  • TBMM TBMM
  • İçişleri Bakanlığı İçişleri Bakanlığı
  • Uşak Valiliği Uşak Valiliği
  • BİMER BİMER
  • KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU
  • Çanakkale Çanakkale
  • Resmi Gazete Resmi Gazete

T.C. Sivaslı Kaymakamlığı
Tel : 0.276. 618 10 01 0.276. 618 11 56 Faks : 0.276. 618 12 53
Adres : Konak mh. Gazi Bulv. Sivaslı / UŞAK